Restaurant Petit Bonheur
corona maatregelen
HET RESTAURANT IS HELAAS GESLOTEN VOOR HOTELGASTEN
reserveren

Helaas is ons restaurant vanwege covid19 maatregelen gesloten.
We hopen u snel weer te mogen ontvangen. Blijf gezond!

Achter de poort van de stadsboerderij uit de 17e eeuw beseft u meteen waarom men hier spreekt van ‘Het Kleine Geluk’. Alles lijkt en ruikt hier naar Frankrijk.  U kunt zich culinair laten verwennen op de cour. Deze binnenplaats heeft een overkapping die bij mooi weer open kan en is voorzien van een verwarming, zodat u ook in de winter hier heerlijk kunt dineren.

De ‘salle à manger’ biedt de mogelijkheid apart te dineren voor gezelschappen tot 50 personen. De menukaart biedt ruime keuze en wisselt door het jaar heen.

Team Petit Bonheur

Restaurant Petit Bonheur is gelegen in het Jekerkwartier van Maastricht. Het stadsgedeelte ontleent haar naam aan de loop van twee takken van de Jeker.

Op de plek waar tegenwoordig Petit Bonheur gevestigd is, is al eeuwenlang bebouwing. Het pand ligt binnen de oudste stadsomwalling, die in 1229 gebouwd werd. Daarvoor al maken de archieven melding van het bestaan van de aangrenzende Witmakersstraat.

portfolio

Open wijnen
WIT/BLANC/WHITE 0,125 L 0,5L 0,75L
Monterre Chardonnay 2016 € 4,50 € 18,25 € 22,75
Chardonnay
Briljant achtige kleur met een fijn, droog maar fruitig bouquet.

Rueda 2017 blanco Nieva Verdejo€ 5,50€ 21,75€ 29,75
Verdejo
Strogeel, peer, meloen en veel citrus, zacht, vlezig en elegant.

Wente Morning Fog Chardonnay 2016€ 5,50€ 21,75€ 29,75
Chardonnay
Krachtig, romig, optimaal in balans en evenwichtig.

Renaudie Touraine Sauvignon 2017€ 5,50€ 21,75€ 29,75
Sauvignon
Verleidelijke en spatzuiver met een stuivend en floraal boeket.

Groepen
U kunt bij ons terecht met groepen t/m 135 personen om op een unieke locatie een van geheel verzorgd diner genieten.

Lunch
Vanaf 20 personen kunnen wij voor u een heerlijke lunch of high-tea op maat serveren in een unieke ambiance.

Menu Petit Bonheur

TARTARE D’HARENG

Voorgerechten Vis

TARTARE D’HARENG

14,50

Tartaar van maatjesharing, granny smith, rode biet
COQUILLE · BOUDIN NOIR

16,50

St. Jacobsmossel, bloedworst, peer
SAUMON · FROMAGE DE CHEVRE

14,50

Gerookte zalm, geitenkaas, antiboise
POTAGE DE TOPINAMBUR

9,75

Soep van aardpeer, gamba

Voorgerechten Vlees

VOL AU VENT DE GIBIER

14,50

Pasteitje, wildragout, bos-champignons
CROQUETTES DE LAPIN

14,50

Konijn-kroketjes, rode uienjam

Hoofdgerechten

Nagerechten

CHOCOLAT MOELLEUX

9,50

Lopend chocoladetaartje
LES PROFITEROLES A LA PETIT BONHEUR

9,50

Soesjes, chocolade-ijs, witte chocoladesaus, slagroom
portfolio
Gallery
Gallery